Chcete si objednat? Můžete zde

Univerzálnost. Osvobození.

Učí meditaci a jako jeden z nejmocnějších nástrojů uvědomění nabádá, že vědomá spokojenost se sebou je zdrojem naší největší síly.

Tento vzácný olej jsme dostali od firmy jako dárek, za což jsme velmi vděční a sami uvidíte proč.

Esenciální olej je protinádorový, stimuluje imunitu. Antidepresivum, relaxuje svaly.  Analgetikum, antibakteriální, antikatarální, protiinfekční, adstringentní, podporuje zajizvení, usnadňuje vykašlávání, posiluje imunitu, hojí. Vůně povznáší ducha, podporuje meditaci a kontemplaci. Kadidlo obsahuje seskviterpeny, které stimulují limbický systém mozku (centrum paměti a emocí) a hypotalamus, šišinku a hypofýzu. Hypotalamus je hlavní žláza lidského těla, která produkuje mnoho životně důležitých hormonů, včetně hormonu štítné žlázy a růstového hormonu. Testy ukázaly, že kadidlo je protinádorová látka, která je schopná vypnout gen v  DNA nádorových buněk a opravit DNA do původního stavu. Bylo také prokázáno, že kadidlovníkový olej regeneruje ploténky, chrupavku a kosti. Je protizánětlivým činidlem na revmatoidní artritidu a osteoporózu. Podporuje zdraví pokožky a léčí žaludeční potíže, vředy, rakovinu, onemocnění zubů a dásní, špatnou krev, infekce, duševní poruchy a kousnutí hmyzem. Je uklidňující, relaxační, uvolňuje mysl a napomáhá meditaci a kontemplaci. Působí na nervový systém a je výborným prostředkem pro léčení nervového napětí i vyčerpání. Olej je hluboce psychologicky a duševně prospěšný. Napomáhá stavu koncentrovat se a zaujmout neosobní postoj. Je vhodný na neklid, strach a zmatek.

Zaujaly nás publikované články, proto zde přikládám osobní překlady a výtahy z nich, tak to snad bude dávat smysl :-).  Autorem prvního článku je Susan Hughes.   “ Poprvé jsem se dozveděla o neuvěřitelných účincích Kadidla (boswellia serrata, boswellia sacra, boswellia carteri) během zkoumání účinků několika esenciálních olejů pár let zpátky. Říci, že jsem byla unesena tím, co jsem se dozvěděla o Kadidle, je mírně řečeno.

Od té doby jsem pracovala s několika klienty s vysokým množstvím zánětů, kdy mi opět kadidlo ukázalo, jak zázračné je, tentokrát se jednalo o extrakt v kapslích. Znovu jsem byla unesena jeho protizánětlivými účinky a velmi silnou podporou imunitního systému. Dočetla jsem se, že kadidlo vlastně zvýší produkci lymfocytů (bílých krvinek), což je hlavní součástí naší imunity.

Řadu let bylo kadidlo používáno na podporu léčby autoimunitních onemocnění, včetně kožních chorob, zažívacích poruch, jakou je ulcerózní kolitida a Crohnova nemoc, revmatoidní artritida a astma. Nehledě na to, že mnoho studií prokázalo schopnost  kadidla ovlivnit geny na podporu hojení, nový výzkum vše posouvá o krok dále a ukazuje užití této úžasné látky nejen jako prevenci proti rakovině, ale schopnosti kadidla v ničení rakoviny.

Studie na Univerzitě v Lecesteru ve Velké Británii prokazuje, že kadidlo obsahuje sloučeninu (AKBA), která cíleně zabíjí rakovinné buňky a přitom zdravé nechává bez úhony, viz obrázek 1. Na základě tohoto vzrušujícího zjištění se objevila celá řada výzkumných studií na toto téma ve snaze zařadit, vedle klasické medicíny, sloučeninu AKBA jako potenciální léčbu rakoviny mozku, prsu, plic, tlustého střeva, slinivky,  prostaty a žaludku.

Další studie výše zmíněné potvrzují. Například v jedné studii bylo zjištěno, že sloučenina AKBA z kadidla je účinná při zabíjení nádorových buněk v posledním stádiu rakoviny vaječníků, kdy některé buňky odolaly i chemoterapii. Bylo zjištěno, že citlivost nádorových buněk vaječníků k chemoterapii se zvyšuje použitím sloučeniny AKBA. To znamená, že kadidlo může pomoci pacientům překonat rezistenci vůči lékům a tím i úspěšnost přežití a to i v pozdějších stádiích onemocnění.


Ve studii zaměřené na rakovinu močového měchýře se ukazuje, že olej z kadidla byl schopen rozlišit rakovinné buňky od buněk zdravých, „udusit“ a navodit tím jejich smrt.

Podle imunologa Mahmoud Suhaila má kadidlo moc nad naším DNA kódem. Zastává názor, že rakovina se objeví pokud se poškodí DNA kód uvnitř buněčného jádra. Zdá se mu, že kadidlo má re-set funkci a umí buňce říci, jaký DNA kód by měla mít. Kadidlo oddělí „mozek“ rakovinné buňky z „těla“ , tzn. jádro z cytoplazmy, uzavře jádro a zastaví reprodukci pokaženého DNA kódu. Řekla bych, že je to velká událost v naší cestě za vyléčením!

Následuje přepis rozhovoru Dr. Mahmoud Suhaila, kde vysvětluje význam některých preklinických poznatků o vlivu kadidla na rakovinné buňky:

„Dostali jsme příležitost léčit pomocí extraktu z Kadidla.
První případ byl žlázový nádor (adenocarcinoma) s primární lézí ve vzestupném tračníku, metastázovaný do jater a žlučovodu s několika ložisky metastází v pobřisnici, vodnatostí, lymfatickými uzlinami. Pro představu, karcinoembryonální antigen byl 210 ng/ml. Normální rozsah je 5-10. Když je víc než 10, řekněme 10-20, je velmi pravděpodobné, že člověk má rakovinu. Když je větší než 20, dá se s jistotou říci, že rakovina metastázuje. Karcinoembryonální antigen klesl z 210 na 18 za přesně 16 dní. Metastázových ložisek jsme se zbavili za méně než 21 dní a hlavní nádor začal odumírat a zmenšovat se a zmizel během dalších 3-4 týdnů.

Jeden z nejaktuálnějších případů, se kterým jsme si poradili pomocí esenciálního oleje z kadidla byla rakovina prsu ve čtvrtém stádiu. Překvapivě hlavní  nádor, který byl 9.5 na 12.5 na 11 cm v levém prsu, se během 5-8 týdnů změnil pouze ve zhoubný vřed. Biopsie provedené v Ománu v Muscat Royal Hospital, v Oklahoma Medical Science University Kar-Ming Fungem, PhD patologem a ve třetí klinice v Salalahu v jižním Ománu prokázaly (pomocí histopatologické studie), že nádor už není živý a ve skutečnosti všechny biopsie byly negativní a prokázaly, že nádor není zhoubný poté, co pacient používal esencialní olej z kadidla. Biopsie byly ze šesti částí a šesti míst z hlavního nádoru a prokázaly, že jsou negativní. To znamená žádné další zhoubné buňky. Metastáze začaly mizet od druhého týdne. První metastázy zmizely z kostí, poté z jater, plic.  Překvapivě metastázy zmizely ještě před hlavním nádorem. Hlavní nádor začal odumírat během metastatické léze, zmenšil se a zmizel. Nový fakt, který jsme poznali je, že zatímco nádor odumírá, zvětšuje se, takže sledování stavu pacienta pouze obrazovým skenováním (imaging techniques) není dostatečné k posouzení stavu a pokroku u pacienta s použitím esenciálního oleje z kadidla. Je klíčové používat více diagnostických metod.

Esenciální olej z kadidla jsme použili při nádorovém onemocnění, při nemocných kloubech a pomohl nám při znovuobnovení chrupavky a okostnice. Je výborný na jakékoli kožní problémy . Perfektně pomáhá při bolestech zubů a hojí záněty dásní.  Vyřešili jsme s ním hormonální nerovnováhu a nesprávnou funkci štítné žlázy.  Kadidlo je vysokofrekvenční esenciální olej a skvěle napomáhá při zklidnění mysli, celkovém uvolnění, posílení intuice a pomáhá navodit povznášející životapodporující emoce, jako je vděčnost, důvěra, inspirace, láska, úcta.

 

Olej z kadidlovníku působí jako mírné tonikum. Harmonizuje vaši životní energii, kterou narušuje stres a napětí. Vůně má povznášející účinek na náladu.

Je hluboce psychologicky a duševně prospěšný. Je vhodný na neklid, strach a zmatek. Přináší zklidnění, jemné upokojení, větší soustředění a očištění intelektu. Proto je také ideální pomůckou při meditaci, rozjímání a modlitbě.

Kdykoli vás přepadá pocit, že vás příliš utlačují světské starosti nebo minulost, dovolte esenciálnímu oleji z kadidla, aby vám pomohl zaměřit mysl k duchovnímu vědomí a osvobodit se od svazujících myšlenek.

 

Kadidlo bylo pravděpodobně nejdůležitější ingrediencí sloužící k vykuřování v celé historii. V bibli se o něm píše na dvaadvaceti místech. Kadidlo se na Blízkém východě považuje za „olej svatého pomazání“ . Tisíce let se používá při náboženských obřadech. Bylo jedním ze tří darů, které Ježíš dostal při narození (se zlatem a myrhou). V té době bylo velice dobře známé pro svou léčivou sílu. Ve starověku mělo větší cenu než zlato. Používalo se k léčbě všech v té době známých nemocí. Vlastnili jej jen velmi bohatí lidé. Je uvedeno v Emberském Papyru (16. st. př. n. l.), což je staroegyptský seznam 877 receptů a zároveň jeden z nejstarších známých lékařských záznamů.

 

 

Esenciální tvoření:
Omlazující sérum⁠

Vyrobte si s námi omlazující arganovo-jahodové sérum s kadidlem a růží stolistou a objevte sílu pokladu, kterým si ománské ženy pomáhají udržovat mladistvý vzhled svojí pleti po celá staletí.⁠

Budete potřebovat: lahvička s pipetou – 30 ml, 20 ml – Arganový olej, 10 ml – Jahodový olej (ze semen),    20 kap. EO – Kadidlo (Boswellia serrata), 5 kap. EO – Růže stolistá (Rosa centifolia)  ⅓  lžičky vitamínu E (v tekuté formě) odměrka s míchátkem 

Postup:  Do sterilní odměrky nalijeme arganový a jahodový olej (20 + 10 ml),

Do směsi přidáme asi ⅓ lžičky tekutého vitamínu E (cca 2 tobolky)

Vzniklou směs zamícháme a přelijeme do připravené sterilní nádobky s kapátkem

Přidáme esenciální oleje v uvedeném množství (20 + 5 kap.)

Aplikujeme ráno a večer na důkladně čistý a navlhčený obličej

 

 Esenciální tvoření:
Jemný cukrový peeling

Tato jednoduchá kombinace vyživujících vzácných olejů napomáhá eliminovat vznik drobných vrásek a zvyšuje pružnost a elasticitu pokožky.⁠ Jemný cukrový peeling odstraní odumřelé buňky a zanechá pleť vyživenou a hladkou.⁠⁠

Budete potřebovat:  65 g třtinového cukru, nebo sušené třtinové šťávy, 2 lž. avokádového oleje, 1 lž. jahodového oleje (ze semen), 10 kap. esenciálního oleje Kadidlo (Boswellia serrata), 1 lž. včelího medu, 1 hrst sušených růží (poupátka/plátky), dózu, hmoždíř, nádobu na míchání a lžíci

Postup: Třtinový cukr rozmělněte v hmoždíři. 
Odeberte 1 lžíci rozdrceného cukru a rozmělněte s ním plátky růží.

V připravené nádobě smíchejte obě poloviny dohromady.

Přidejte 1 lž. medu, avokádový a jahodový olej a poté důkladně promíchejte.
Přidejte esenciální olej z Kadidla, promíchejte a nechte chvíli odstát.
Umístěte do uzavíratelné nádoby.

Adekvátní množství peelingu naneste na mokrou pleť (krk/dekolt) a jemně vmasírujte do pokožky směrem od brady vzhůru a od nosu do stran.

Nechte 10 minut působit, opláchněte vodou a osušte.⁠
Peeling doporučujeme používat 1x týdně.⁠

 

 

„Před týdnem jsem po jízdě na kole pocítila uvolněný kolenní kloub. Občas při došlapu mne prudce zabolelo v koleni.. Až třetí den jsem si vzpomněla, že bych mohla vyzkoušet Kadidlo, které jsem kapala 3× denně po 2 kapkách. Po 3 dnech již nemusím myslet na rychlost chůze ani na ortézu, která můj pohyb omezovala. Po týdnu se zase cítím fit.“

Petra Mihle

 

„FRANKINCENSE – noblesní kadidlo. Prokrvení kolenních a hlezenních kloubů, unavených kloubů zápěstí, úleva bolesti tenisového loktu, odlehčení bolesti zatuhlé šíje, podstatné zklidnění ranky po bodnutí hmyzem, úžasná večerní vůně před spaním… a to jen za dva dny od doručení tohoto „zázraku“ Respekt a velké díky.“

Petra Bleimschein

Kadidlo

Napsat komentář