Chuť do života, radost a vděk za každý další všední i nevšední den…

babička se Sofi
babička se Sofi

To je snad to nejdůležitější, co nás na naší životní pouti posiluje. Naše čtyřiaosmdesátiletá babička měla v posledních letech velké bolesti kyčelního kloubu kvůli výrůstkům na páteři. Večer už ani nemohla chodit i přesto, že užívala silné léky proti bolesti. Operaci lékaři odmítli kvůli věku a stavu srdíčka – měla vysoký krevní tlak a časté nepravidelné „bušení“ srdce.

Často říkala:

„To už nestojí za to, já už tady stejně dlouho nebudu.“

Začali jsme přemýšlet o tom, že babičku přestěhujeme k nám, i když by to pro ni bylo dost těžké, protože ve svém domě prožila skoro celý život a nerada druhému přidává práci, spíš se rozdává sama.

V listopadu 2015 k nám „přišli“ vzácní přátelé – esenciální olejíčky Bewit. Sama jsem se do nich hned zamilovala, a tak jsem objednala MIRACLE na rovnováhu Ph v těle, COLDET na pročištění střev, HELP H na posílení srdíčka a NOPA na zmírnění bolesti. Po měsíčním pravidelném kapání – jedna kapka ráno a večer od každého z nich – do dlaní, na předloktí, do loketní jamky, na bolestivý kloub (mám zkušenost, že ať se kápne kamkoliv, účinkuje) – se začalo viditelně projevovat léčivé působení přírody.

Na Vánoce babička odmítla pomoc při úklidu a až po svátcích jsme se dozvěděli, že horní skříňky kuchyňské linky uklízela z přisunutého stolu. Do babičky jakoby vnikla nová síla a celá se rozzářila. Noha ji bolí snad méně než dřív, i když bolí, ale tu bolest už snáší mnohem snáz. Teď s námi dokonce vybírala i brambory – nedala jinak, jezdí na kole ke kadeřnici i k obvodnímu lékaři, raduje se z pravnoučátek, luští křížovky, čte své oblíbené historické knížky o Přemyslovcích a chystá a plánuje, kdy se sejde celá rodina a bude se slavit…

Díky za každý další den
Štítky:                                

1 komentář u „Díky za každý další den

Napsat komentář